About Monique

Monique Sluyter

Naam : Monique Sluyter
Geboorteplaats : Sneek (Friesland)
Talen : Nederlands, Duits, Italiaans, Engels
Sterrenbeeld : Leeuw
Hobby : schrijven, schilderen, reizen, fotografie, film
Levensfilosofie : Leuke dingen doen met mensen waarmee het klikt
Houdt niet van : Haring en mensen met negatieve energie
Kun je wakker maken voor: Latte macchiato en Thaise hoofdmassage!

ONDEKT:

Toen Monique 18 jaar was werd ze ontdekt in Heerenveen door een scout van Mediaset, terwijl ze naar een missverkiezing stond te kijken. Kort daarna behaalde ze haar diploma en verhuisde ze naar Milaan, waar ze tot haar 24 e woonde. Daarna reisde ze op en neer van Amsterdam naar Milaan. In het Italiaanse programma was ze in het eerste jaar showgirl en daarna werd ze assistente van de presentator Umberto Smaila in het programma De Grote Slag: “COLPO GROSSO”, deze show is tot nu toe iedere dag op tv. (en is nog steeds 35 landen oa Japan te zien.) Onlangs kreeg ze haar eigen show in Italië “Showgirl” en is ze regelmatig te zien bij RAI in Rome. (O.a. interview met Anita Ekberg en vader van Julie Lejeune Jean-Denis ( Verhaal Marc Dutroux).

DUITSLAND:

In CANNES werd dit Italiaanse programma verkocht aan vele landen, zoals DUITSLAND’S RTL, “TUTTI FRUTTI”; dit was de Duitse versie van de Italiaanse show, die wereldwijd via de satelliet te zien was.

ENGELAND:

In Engeland is deze show te zien geweest onder de titel “English Stripping Housewifes”.Vele shows zoals David Letterman’s “The LATE NIGHT show” , “Eurotrash van Jean Paul Gaultier (de bekende ontwerper), en zelfs de comedy “ABSOLUTELY FABULOUS” hebben het over deze show gehad.

Monique vanuit Italië naar Nederland:

Veronica (Nederland) plukte Monique weg bij TUTTI FRUTTI en bood haar haar eigen show aan: “EROTICA”. Dit was een erotisch getint programma met korte filmpjes, vraagrubrieken en interviews.

Amerika ondekt Monique

Het Amerikaanse nieuwsprogramma “ENTERTAINMENT TONIGHT” en “VERONICA go’s America” maken een special van haar bij de Amerikaanse PLAYBOY.

Arny Freytag is de (huis)-fotograaf. In 2004 doet Monique haar eerste shoot tezamen met de Playmate of the Year.

Deze special was te zien in 8 landen waarin mijn CD “I WANT YOUR BODY” te horen was, via platenmaatschappij EMI.

Kort hierna verscheen deze CD op BILLBOARD in Japan, 5 plaatsen boven MADONNA’s Erotica, en kwam haar CD “NYMPHOMANIA” op nummer 31 binnen.

Ze wordt het jarenlange gezicht van Playboy channel (Israël etc) en de muziek stijgt tot alle hoogtes: in Israel krijg ik zelfs GOUD en treed op voor een groot publiek. Ze poseert 4x voor Playboy NL: ze maakt diverse fotoshoots met Herman Brood en Erwin Olaf. Ook maakt ze een serie met Ray Christian op de wolkenkrabbers in L.A. die nogal wat stof deed opwaaien in Amerika.

Daarnaast heeft ze haar “Nymphomania” MTV-Tour, ze doet verschillende optredens wereldwijd zoals Israël, Europa.

Duitsland

Optredens voor Modellenbureau Metropolitan Duitsland. (Hét modellenbureau van Claudia Schiffer)

Onder andere wordt ze in Duitsland tezamen met JR-Ewing (van Dallas) het gezicht van Burger King.

Diverse tv shows PEEP!, Wa(h)re Liebe, ARABELLA en RTL 25 jaar (2010) en onlangs (2011) voor AD Duitsland een docu over Rudi Carrell en Hugo Egon Balder voor: http://programm.ard.de/TV/daserste/die-beliebtesten-showmaster-der-deutschen/eid_281067041913387#top.

België:

De Belgische fotograaf Kris Dewitte maakt een mooie shoot tezamen met een groot interview van Monique voor het Belgische blad Mendo: 10 pagina’s in 2005.( Kris schoot o.a. ook Leonardo di Caprio, Al Pacino, Anna Kournicova, Dennis Hopper en Robert de Niro). In 2011 maakt hij foto’s van haar voor zijn nieuwe boek. In dit boek zullen ook o.a. Patricia Arquette, Lisa Marie Presley en Morgan Freeman in te zien zijn.

Muziek:

De CD komt in de film “TRUE ROMANCE” gemaakt door TONY SCOTT en QUINTIN TARENTINO. (dit jaar 2005 komt Quintin met KILL BILL uit, en de nieuwe release van de film True Romance op dubbel DVD. De uitgever van deze DVD Dutch Filmworks doet tezamen met Monique een sms en win actie) . In de film speelden o.a. mee:

Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Gary Oldman, Brad Pitt, Val Kilmner, Christopher Walken en Patricia Arquette.

Muziek in de film:“NYMPHOMANIA ( Monique Sluyter) ”,Robert Palmer, Aerosmith, Chris Isaak.

SOAP:

De SOAP “GOUDKUST” (Harry Klooster) ontdekt Monique en gaf haar de kans zichzelf te ontplooien als actrice. Monique speelde de rol van Maria, de eigenaresse van de bar de Hotspot. Helaas stopte de serie na een jaar.

FILM:

Monique was te zien in de film “Deuce Bigalow 2” met Rob Schneider. (gastrol).

Daarna kreeg ze een rol in bioscoopfilm “Daisy”, een Koreaanse gangsterfilm van de bekende Aziatische regisseur Andrew Law, (die oa de vechtscènes en special effects deed van Spiderman 2 en The Matrix), en een rol als Tonnie in de Nederlandse Speelfilm “Langer Licht” van David Lammers en Motelfilms. (oa Philene zegt Sorry). Deze film was in juli 2012 op tv.

Big Brother:

Monique was 2 maal in “BIG BROTHER VIP’s” te zien, samen met andere bekende gezichten zoals Theo van Gogh. In 2006 verbleef ze 2 maanden in HOTEL BIG BROTHER om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Zagreb:

Monique vertrekt naar Zagrab om de VN-ers een hart onder de riem te steken, en zoekt de Landmacht in Oirschot op. Voor 1.000 militairen organiseert ze een kookevent. De rubriek “Koken met Monique” is zelfs verschenen in de Volkskrant, (Seksbom blijkt ook te kunnen koken), live in “Lunch TV”.

THEATER:

Op de PARADE, een theatershow in 2003 die in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam te zien is, kreeg Monique een hoofdrol in het stuk “Denk aan het Kind”, een Joods reumatisch volksdrama. Het stuk heeft een prijs gekregen na de Parade. (Het was de prijs voor de best lopende act.)

KUNST:

Pepsi Cola, Perrier en Xi (Vrumona) geeft Monique de opdracht voor drie muurschilderingen in het hoofdkantoor en een 4e opdracht volgt al snel voor een olieverf schilderij type “Patchwork”.

Schilderij exposities : bij de Brood galerie van Herman Brood, bij MENDO te A’dam en bij Henk Schiffmacher galerie STIP, ORANGE BABIES, de Bijenkorf, Het Appeltjes nummer (speciale editie van de Bijenkorf), en de Amsterdamse Paaltjes expo ook voor de Bijenkorf. Deze zijn door het veilinghuis Sortheby’s in de Amsterdamse Bijenkorf geveild. De opbrengst daarvan (Euro 25.000,–) ging naar Orange Babies. Voor een printerbedrijf beschilderde ik een printer (pin-up printer), ook Ellemieke Vermolen en Rebecca Loos beschilderden zo’n printer. Deze werden tezamen geveild voor Euro 15.000,– voor de stichting “Doe een wens”. Ook voor een bekend Kappersmerk CHI beschilderde Monique de haartangen met Pin Ups. Deze werden geveild voor het goede doel.

Foto exposities: Sony Hoofdkantoor, STIP, en expo “Fake Fantasy” met 2 foto’s tezamen met Frits Kok, Erwin Olaf, Frans Jansen, Andy Tan, Rob Scholte e.v.a. in de vroegere expositieruimte De Aemstelle te Amstelveen van Karel Appel. (Nu Cobramuseum) en expo “Playboy foto’s” in de KunsthAl te Rotterdam.

Expositie “Dreamworld”: Monique ontwerpt kristallen schalen. De schalen met haar kunst erop zijn handgeblazen en zijn verkocht en gemaakt door de fabriek in Leerdam.

Diverse schilderijen in opdracht gemaakt. (Abstract en impressionistische stijl)

BOEKEN:

“Brieven aan een Afghaanse vrouw” (Bruna) met o.a. Annamarie Jorritsma en Mies Bouwman, “Hilarisch lachen” voor Kika.

KALENDER:

“Monique’s Kalender”. De locatie is in Florence in het huis “Palazzo Bourgese”, en was het huis van Napoleon. Nu is het een museum. Het is de eerste glamourshoot die daar geschoten is. De gehele fotoshoot is backstage gefilmd en deels gefotografeerd door Humphrey Proeve. (Prooveproductions).

ANSICHTKAARTEN:

De ansichtkaarten (8 stuks) Monique en Brood (Herman Brood beschildert mijn lichaam voor de Playboy) komen via Art Unlimited uit, ook zijn er een andere series ansichtkaarten op de markt: “Tulpen”.

TITELS:

RTL-Boulevard zend korte docu uit met Monique in een special over Marilyn Monroe, en noemt haar de “Nederlandse Marilyn”, Hart van Nederland met Maurice de Hond geeft haar een 5e plaats als Femme Fatale (nr. 1 is Joan Collins), ze speelt voor BNN de rol van de andere Femme Fatale de spionne MATHA HARI.

KPN mobile acties:

Monique heeft een eigen I-mode site, waarop alle exclusieve content van haarzelf (foto’s en clips on mobile, wallpapers, games en vriendinnen van) te zien zijn. Voor KPN doet ze haar eerste succesvolle mobiele livechat (primeur van KPN) tezamen met Radio 358 en I-Friends. Ze ontwikkelt diverse acties, win een rol in Grijpstra en de Gier, win DVD boxen van Paramount, win een Sapph Ek lingerieset by Monique Sluyter, win een rol in een soap etc..

Presentaties:

Een 3 uur durende presentatie in de Beurs van Berlage, voor de AMMA-Award. (Nederlandse Media Award) Presentatrice van “Soiree Pornografique” en het IPAN evenement, ORN, jaarbeurs en Trade Mart Utrecht.

Monique Sluyter Models/ modellen- en castingbureau:

Haar eigen modellenbureau Monique Sluyter Model’s krijgt grote opdrachten en via mond op mond reclame groeit haar bureau razendsnel. Monique wordt gesponserd door Enzoani fashion (bruids-en cocktailkleding oa dé Amerikaanse Sterrenmerk) en is veel te zien bij events zoals Fashionweek, modeshows en Beaumonde Awards. (Beaumonde portretteerde haar dit jaar als Anita Ekberg).

Monique’s Sluyter Models is een casting/modellenbureau met modellen en actrices (m/v) die behalve mooi ook intelligent zijn. Wij scouten ‘fresh faces’ . Monique Sluyter Models begon met casten voor series zoals Gooische Vrouwen, Baantjer, Grijpstra en de Gier, Spoorloos Verdwenen, Rozegeur and Wodkalime, Hotshots voetbaldames van Veronica te zien in de pauze van de EK en Amerikaanse speelfilms zoals “Daisy” en “Harold en Kumar”, de laatste film van Dick Maas “Moordwijven”, VARA serie over “Joop den Uyl’. (Waarin Monique echte zwervers inzet om de rol van kraker te spelen.)

Daarnaast levert haar bureau modellen voor bekende bladen zoals de cover van de Miljonair, The Game Mansion “Hugh Heffner”- bunny’s, Nokia, (Vrumona) Pepsi X, Xi Climax, Eazis, Jabra / Lumidee headsets, Packard Bell presentatie, BNN, Veronica (assistentes in M!LF) , SBS (Promo “Komen Eten”)/ ,tv reclame met Malibu en RTL, Jack Spijkerman’s “Echt Waar”, FHM magazine, T M F Game Awards, FIRSTLOOK Game Events, Mediamarkt hostessen, LG Boothbabe of the Year, Ubisoft, Acer, Logitech, GameKings, Fashionweek, videoclips (60 landen) van o.a. DJ Fedde le Grand, Coiffure Award 2011, Farouk & CHI, It’s Showtime AHOY, kledingmerk Nickelson (Billboard) 2010 /2011/2012, reclames van ZIGGO, reclames voor Nintendo tv commercial wereldwijd, video’s Beaumonde, GIRLZ , Enzoani bruidsmode, Immediate Fashion herenkostuums, modeshows Trade Mart/ Jaarbeurs, nieuwe assistente 2012 van Jack Spijkerman “Echt Waar”, nieuwe assistente 2012 Gerard Joling “Sterren Springen”, Promo Sterren Springen. Ook verzorgen we danseressen/hostesses/acteurs/ mc’s voor feesten (Lloyd and Acardy) , Entertainment Group, danseressen voor lancering “Call of Duty” Activision 2009, 2010 en 2011, 2012. (Op NOS en Nova te zien).